Non-Stop Freemotion trekksele

699 kr

Non-Stop Freemotion trekksele er en suveren trekksele utviklet av Norges beste hundekjørere. Kan brukes til alle typer trekk, feks ski og sykkel.

  • 3: max hodestørrelse 35cm, nakke 28-33cm
  • 4: max hodestørrelse 40cm, nakke 33-36cm
  • 6: max hodestørrelse 48cm, nakke 40-44cm
Nullstill

Fri frakt over 499,-
Levert hjem på døren
Lynrask levering

Varenummer: I/A Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Non-Stop Freemotion trekksele er en suveren trekksele utviklet av Norges beste hundekjørere. Kan brukes til alle typer trekk, feks ski og sykkel.

Selen har et trekkpunkt som gir bevegelsesfrihet og kraftutnyttelse i hvert steg. Selen er unik i sin konstruksjon ved at den under trekk fremmer frie luftveier. Mange av de beste hundekjørerne i verden bruker derfor Free Motion trekksele. Selen kan enkelt justeres, noe som er viktig for å redusere faren for belastningsskader hos hunden. Selen har to strikker for justering på siden som enkelt kan byttes ut med ekstra strikker. Refleks gjør selen godt synlig i mørket.

  • Riktig trekkpunkt
  • Optimal bevegelsesfrihet og kraftutnyttelse
  • Frie luftveier
  • Kan justeres til å passe den enkelte hunds rygglengde slik at man er garantert riktig trekkpunkt

 

Hvordan velge størrelse:

Halsmålet (nakkeomkrets) er det viktigste målet. Mål helt nederst på nakken mot skuldrene. Det er bedre å gå opp en størrelse i halsen enn ned om hunden befinner seg midt i mellom.Du kan kompensere ved å stramme inn godt på sidene.

StørrelseMaksimum hodestørrelseNakkeomkrets
måles helt nederst på hals mot skuldre.
Raseeksempler
335 cm28-33 cmDvergschnauzer
440 cm33-36 cmCocker spaniel, Breton
544 cm36-40 cmBorder collie, Små varianter av Setter-rasene
648 cm40-44 cmEngelsk Setter, Gordon Setter, Irsk Setter (store hanner også str 7)
752 cm44-48 cmVorsteh, Weimaraner
856 cm48-52 cmGolden Retriever (også 9)
960 cm52-56 cm

 

Om utviklingen av selen: Hovedmålsetning under utviklingen av selen var å utvikle en sele som var laget slik at hunden skal få frie luftveier under trekk, og at den har et trekkpunkt som ikke hindrer hundens bevegelser og kraft som man ønsker å utnytte. Dette har vært gjort i samarbeid med bl.a veterinærprofessor Hans Søyland Larsen, hundekjørere Vigdis og Per Nymark. I dag konkurrerer noen av verdens beste hundekjørere med denne selen. Bl.a regjerende Europamester Andreas Fossnes og 17 x verdensmester Lene Boysen Hillestad.